top of page

Kontakt ter splošni pogoji poslovanja 

PRODAJA ŠTEDILNIKOV,KAMINOV,TER OSTALIH IZDELKOV

Uroš Koželj

uros@kozelj.eu

+386 41 310 600

Rožičeva ulica 9, 1230 Domžale

PRODAJA PLOŠČ TER VRTNIH OGNJIŠČ

Vesna Koželj Mamić

vesnashamotna@gmail.com

 +386 41 666 858

Rožičeva ulica 9, 1230 Domžale

KONTAKT delavnica

pon-čet 7:00 - 13:00

Miro Deisinger

delavnicakozelj@gmail.com

+386 41 661 594

Rožičeva ulica 9, 1230 Domžale

Firma:

KOŽELJ - TOPLOTA S TRADICIJO, proizvodnja, storitve in trgovina d.o.o.

Kratko ime: 

KOŽELJ - TOPLOTA S TRADICIJO d.o.o.

Ime poslovne enote:

Rožičeva ulica 9

1230 Domžale

Datum vpisa subjekta v sodni register_01.07.2014

Pravna oblika_Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.

Davčna številka _75864924

Matična številka _6639712000

Zavezanec za DDV_Ne

IBAN SI56 0230 4026 1758 975

Nlb d.d.

Bic LJBASI2X

shamotna@kozelj.eu  

Facebook

Koželj - toplota s tradicijo d.o.o. @2020 Shamotna  

Vse za kamine, štedilnike, peči, rešetke.

Hvala za vprašanje!

Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Namen teh splošnih pogojev poslovanja je jasno definirati prodajne pogoje med ponudnikom in njegovimi kupci. Po teh pogojih se kot kupec razume vsaka fizična ali pravna oseba, ki je opravila nakup na spletni strani shamotna.com, ne glede na to ali je šlo za kupca posameznika/potrošnika ali ne.

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Obligacijskim Zakonikom, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletno trgovino www.shamotna.com upravlja podjetje KOŽELJ-TOPLOTA S TRADICIJO d.o.o. (v nadeljevanju shamotna.com« ali »prodajalec« ali »ponudnik«).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanja spletne trgovine shamotna.com ter pravice in obveznosti kupca ter ponudnika. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi poslovni odnos med shamotna.com in kupcem.

Pred vsako oddajo naročila pazljivo preberite spodaj navedene pogoje poslovanja. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so objavljeni v trenutku oddaje spletnega naročila. Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na trenutno veljavne splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi, da je z njimi seznanjen ter samodejno sprejme navedene pogoje poslovanja.

V kolikor se ne strinjate s pogoji poslovanja ne strinjate, prosimo, da spletne trgovine shamotna.com ne uporabljate. Ponudnik spletne trgovine shamotna.com si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja kadarkoli brez predhodnega obvestila.

Nakup, opravljen preko spletne trgovine shamotna.com, se šteje za nakup, opravljen skladno s pravnim redom Republike Slovenije.

Dostavo izdelkov, kupljenih preko spletne trgovine shamotna.com, ponudnik preko svojih lastnih virov ali/in preko pogodbenih partnerjev zagotavlja na teritoriju Republike Slovenije v skladu s pogoji lokacije in območij, na katerih ponudnik izvaja dostavo na dom.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik shamotna.com se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka);

  2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);

  3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);

  4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);

  5. pogoje dostave artiklov (vključno z načinom, krajem in rokom dostave);

  6. jasno in nedvoumno določene cene (iz katerih je razvidno ali vsebujejo davke, stroške prevoza in/ali druge dajatve);

  7. način plačila in dostave;

  8. časovno veljavnost ponudbe;

  9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka;

  10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Spletna trgovina shamotna.com se po najboljših močeh trudi za ažurnost in pravilnost podatkov o artiklih, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, dobavljivost, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da shamotna.com ne uspe dovolj hitro vnesti sprememb na spletnih straneh. V tem primeru bo shamotna.com kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Shamotna.com ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci naše spletne strani.

Shamotna.com ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih shamotna.com v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

PRITOŽBE IN SPORI

 

Ponudnik shamotna.com

spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov ter se po vseh močeh trudi učinkovito obravnavati pritožbe kupcev. V primeru pritožb ali težav se kupec lahko na ponudnika obrne elektronsko ali telefonsko. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Na vse pritožbe se ponudnik odzove po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor spora ni mogoče rešiti, je za reševanje spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Dne 14. 11. 2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS). ZIsRPS ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: izvajalec IRPS). Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje KOŽELJ - TOPLOTA S TRADICIJO d.o.o., ne priznava nobenega od izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

Ponudnik omogoča spletno trgovino na območju RS in svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

POVEZAVA NA PLATFORMO ZA SPLETNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

PRAVNO OBVESTILO

 

Spletna trgovina shamotna.com

in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi  podjetij so v naši ali njihovi lasti.

NAROČILO

Naročilo oz. kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu poslana v elektronski obliki in se hrani za čas/rok, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z veljavno zakonodajo in računovodskimi standardi.

Ponudnik si pridržuje pravico do zavrnitve dobave blaga kupcu, če ima ta neporavnana pretekla naročila ali je v pravnem sporu s ponudnikom v zvezi z nakupom preko spletne trgovine shamotna.com ali drugih spletnih trgovin ponudnika ali zlorablja pravico do vračila blaga skladno s 43.č. členom Zakona o varstvu potrošnikov.

Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ne glede na vrsto nakupa ali način plačila, bo račun za nakupljeno blago izdan in dostavljen kupcu na enega izmed načinov opisanih v členu 5. Izdaja Računa teh splošnih pogojev poslovanja.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Ponudnik kupcu vedno pošlje izvod naročila na elektronski naslov naveden ob izpolnitvi naročila. Ugovor glede računov izdanih skladno s podatki v naročilu ponudnik ne upošteva.

GARANCIJA

Artikli kupljeni pri shamotna.com imajo garancijo v kolikor jo nudi proizvajalec in je zapisana na garancijskem listu ali računu. Garancijo je veljavna  ob upoštevanju navodil za vgradnjo/uporabo ali navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.

Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo. Za uveljavljanje garancije nas prosimo obvestite na elektronski naslov. V kolikor informacije o garanciji artikla ni artikel garancije nima. Za uveljavljanje reklamacije je potrebno artikel poslati na servis, ki je dolžan izdelek popraviti v roku 45 dni od prejema blaga. Če artikla servis ne uspe popraviti v zakonskem roku mora kupcu zagotoviti nov brezhiben izdelek. Ponudnik ni pooblaščen za ugotavljanje napak na izdelku. Pristojnost za presojo glede napake ima le pooblaščen servis, zato zamenjava izdelka ali vračilo izdelka brez mnenja pooblaščenega serviserja ni možna. 45 dnevni rok začne teči, ko blago prejme servis ali prodajalec. Če blago, za katero je izdaja garancije obvezna, ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je proizvajalec, prodajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom. Če proizvajalec v roku 45 dni od prejetja blaga ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik razdre pogodbo ali zahteva znižanje kupnine.

DOSTAVA

Ponudnik mora blago naročniku dostaviti v obljubljenem času. Pri tem je potrebno upoštevati pogoje poslovanja pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk, če s tem omogoči učinkovitejšo dostavo naročila.

Strošek dostave se za posamezni izdelek vedno informativno izpiše in je napisan tudi v spletni košarici pred in ob oddaji naročila. Čas dostave je odvisen od pogojev poslovanja pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk. V primeru gotovinskega plačila ob prevzemu prosimo poskrbite, da imate pri sebi dovolj gotovine za odkup paketa.

Hitrost dostave je odvisna od dejstva ali je artikel na zalogi. V primeru, da  je artikel na zalogi, dostavna služba običajno artikel prevzame na dan naročila ali na naslednji delovni dan.  V kolikor artikel ni na zalogi se dostava izvede, ko artikel prejmemo na zalogo. Dostavna služba dostavo naročniku opravi običajno naslednji delovni dan od prevzema paketa.

Spletna trgovina www.shamotna.com nudi dostavo blaga le na območju Republike Slovenije ali če je ob izdelku napisano drugače.

PIŠKOTKI

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek
Življenjsko dobo piškotka
Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število
Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

 

SEZNAM PIŠKOTKOV, KI JIH ZBIRA SPLETNA TRGOVINA


Ime ter opis piškotov.
CART Upravljanje s košarico
CATEGORY_INFO Upravljanje s prodajnimi skupinami
COMPARE Primerjava izdelkov
CURRENCY Nastavitve spletne strani
CUSTOMER Identifikacija uporabnika
CUSTOMER_AUTH Identifikacija uporabnika
CUSTOMER_INFO Identifikacija uporabnika
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Identifikacija uporabnika
EXTERNAL_NO_CACHE Nastavitve spletne strani
FRONTEND Identifikacija uporabnika
GUEST-VIEW Nastavitve spletne strani
LAST_CATEGORY Upravljanje s prodajnimi skupinami
LAST_PRODUCT Upravljanje z izdelki
NEWMESSAGE Napredna uporabniška izkušnja
NO_CACHE Nastavitve spletne strani
PERSISTENT_SHOPPING_CART Upravljanje s košarico
POLL Upravljanje z anketami
POLLN Upravljanje z anketami
RECENTLYCOMPARED Primerjava izdelkov
STF Napredna uporabniška izkušnja
STORE Nastavitve spletne strani
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Nastavitve spletne strani
VIEWED_PRODUCT_IDS Upravljanje z izdelki
WISHLIST Upravljanje seznama želja
WISHLIST_CNT Upravljanje seznama želja
__utma Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics
__utmb Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics
__utmc Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics
__utmz Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics

NAPOTKI OB PREVZEMU BLAGA

Našim naročnikom priporočamo, da ob prevzemu naročila paket pregledajo in preverijo, da so zares prejeli artikle, ki so jih naročili.

V kolikor ugotovite, da se slika na embalaži ali številke artikla oz. druge podrobnosti ne ujemajo z vašim naročenim artiklom nas prosimo o tem obvestite in embalaže ne odpirajte.

V kolikor ste prepričani, da ste prejeli naročene artikle, vas prosimo, da embalažo previdno odprete. Embalaže, zaščitnih slojev, folij ali dodatnih zaščit ne poškodujte dokler se popolnoma ne prepričate, da boste naročene artikle obdržali.

V primeru dostave si paket oglejte v prisotnosti kurirja dostavne službe. V primeru zunanjih poškodb embalaže paketa na to opozorite kurirja dostavne službe. V kolikor menite, da je vsebina paketa poškodovana v prisotnosti kurirja paket odprite in preverite stanje artiklov. Poškodovan paket imate pravico zavrniti, našemu podjetju pa sporočiti nastalo situacijo, da lahko organiziramo dostavo novega artikla ali vrnemo kupnino.

V primeru, da paket prevzamete in ugotovite, da je vsebina poškodovana nas prosimo kontaktirajte in potrudili se bomo za kar se da hitro rešitev nastale situacije.

OSEBNI PREVZEM

Osebni prevzem naročenih artiklov je mogoč na naslovu ponudnika, Rožičeva ulica 9, 1230 Domžale. Prevzem naročila je možen 24 ur na dan v kolikor je naročeno blago plačano, dobite e-mail s podrobnim opisom prevzema. V kolikor blago ni plačano je potreben predhodni dogovor o prevzemu, možni so tudi vikendi ter prazniki.

Zaradi trenutne situacije z virusom COVID-19 prosimo, da preverite ali je osebni prevzem v danem trenutku možen. Naše podjetje se ravna v skladu z ukrepi Vlade RS.

IZDAJA RAČUNA

Ponudnik kupcu vedno pošlje tudi račun za naročeno blago. V primeru osebnega prevzema dobi kupec ob prevzemu natisnjen račun za naročeno blago. V primeru dostave prejme kupec natisnjen račun skupaj z blagom ali pa ga ponudnik ob dostavi blaga pošlje v elektronski obliki (pdf format) na njegov elektronski naslov, ki ga je vnesel ob izpolnjevanju naročila.

Na računu so jasno razvidne cene naročenih artiklov in stroškov v povezani z nakupom. Ugovorov glede računov izdanih skladno z podatki v naročilu ponudnik ne upošteva.

Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa, in sicer za čas/rok, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z veljavno zakonodajo in računovodskimi standardi.

Keyboard and Mouse
bottom of page